Deze maand bestaat Meteo Nunspeet 10 jaar. De website is in oktober 2010 online gegaan. Natuurlijk zijn er in die periode wel eens korter en langer durende storingen geweest maar over het algemeen is de website altijd goed bereikbaar geweest en wordt al 10 jaar lang actuele informatie over de huidige weersomstandigheden in de regio Nunspeet verzameld en getoond. Elk uur wordt deze informatie ook via Twitter verspreid:

Aantal Twitter volgers: 285
Aantal verzonden Tweets: 77.600

We hebben nog even gekeken naar de maximum en minimum gemeten waarden van de afgelopen 10 jaar. Daar valt echter niet heel veel over te zeggen. Meteo Nunspeet is een amateur weerstation waardoor er soms pieken en dalen worden gemeten die niet realistisch zijn. We wagen ons daarom niet aan dit soort getallen. De afgelopen 10 jaar is op een aantal momenten de hardware van zowel de meetapparatuur zelf als de verwerking van de gegevens gewijzigd of vervangen. Dit heeft in de meeste gevallen nauwelijks verlies van data opgeleverd. De hosting en software van de website is ook een paar maal gewijzigd.

We gaan gewoon door met deze dienst, misschien nog wel 10 jaar of langer. Vergeet niet dat het allemaal vrijwilligerswerk is en de uren niet betaald worden. Dat geldt voor alle kosten van het weerstation. Dit is een particulier initiatief wat niet wordt gesponsord.

Tot slot dank aan alle bezoekers van de website en abonnees op de Twitter feed.  Het is altijd leuk en goed om te weten dat deze dienst ook echt gebruikt wordt! Felicitaties en feedback kan per mail naar info at meteonunspeet.nl