Na meer dan 10 jaar wordt het tijd om het weerstation te gaan vervangen. Het station draait al vanaf de eerste dag met dezelfde hardware (binnenunit en buitenunit) namelijk een WH1080. Deze hardware is al langere tijd niet meer te koop en reserverondelen zijn niet meer verkrijgbaar. Bovendien begon het station wat kuren te vertonen, heeft het de verhuizing van Nunspeet naar Elspeet niet helemaal lekker doorstaan en missen er een aantal features (zoals UV stralingsmeter) die nieuwere modellen wel hebben.

Er is inmiddels nieuwe hardware aangeschaft in de vorm van een WS5500. Deze is geplaatst op een betere plek dan het oude station waardoor vooral de windmetingen nauwkeuriger worden. De komende weken moet de software worden omgezet van het oude naar het nieuwe station. Dit zal af en toe gepaard gaan met onderbrekingen op de website of het tijdelijk ontbreken van bepaalde overzichten of gegevens. Hoe lang de omzetting gaat duren is nog niet bekend, het is immers allemaal vrijwilligerswerk ;-)

De komende tijd zal het oude station nog naast het nieuwe station draaien totdat de nieuwe het helemaal kan overnemen.